TAO Inner alchemy qigong

In deze Innerlijke Alchemie QiGong reeks ligt focus op volgende elementen. Het is een samensmelting van dynamische en bewegende QiGong, het bevat staande QiGong, het bevat ademhaling werk, het bevat meditatie en energie cultivering oefeningen. Het bevat de essentie van QiGong.

Dit werk is zeker goed als je jouw energie niveau wil opkrikken en meer gegrond en gecenterd wil zijn. Het is je optimale gezondheid als je dagelijks een beetje doet. Als je jouw vitaliteit en je wel zijn wil onder controle houden, is dit een goede QiGong reeks. Het is allemaal vrij eenvoudig, iedereen kan. Het is zeer effectief.

Je energie niveau, je vitaliteit zal zeker verbeteren. De ruggengraat wordt soepel en flexibel, net als de pezen. Je immuniteit wordt versterkt. Het optimaliseert je zenuwstelsel en je energie stroom. Zeker de moeite waard.

De Innerlijke Alchemie QiGong is op gedeeld in twee niveaus waarin een paar vormen zitten met elke zijn typische eigenschappen. Ik benoem het hieronder.

Op volgende Webpagina vind je links naar filmpjes van de verschillende QiGong vormen: Inner Alchemy QiGong.

Inner Alchemy Qigong Level 1

 • 5 Element Qigong.
  Deze set van bewegingen en ademhalingsoefeningen activeert de organen en het weefsel verbonden met de 5 elementen. Het opent de gewrichten en het ontspant de spieren. Spanning opgebouwd in ons dagelijks leven wordt terug vrij gemaakt. Activeer je middenrif met verschillende manieren van ademen. Voel de verbinding met je Tan Tien, je batterij om energie op te slaan. 5 Elementen Qi Gong is goed om je lichaam voor te bereiden voor de meer gevorderde praktijken. Het is een goede manier om je dag te starten.
 • Cranio Sacraal Qigong.
  Deze vorm is gericht op the energie flow in ons lichaam. Het integreert het fysieke met het emotionele lichaam. We brengen veel aandacht in de ruggengraat, in de beweging van het cerebrospinaal vocht. Door de ruggengraat vloeit de informatie wie we zijn. We activeren de craniale en de sacrale pompen om beweging te brengen in het vocht in de ruggengraat. Een goede interne beweging geeft een harmonieuze verbinding met de externe omgeving, het geeft een gevoel van eenheid met het universum. Het Cranio Sacraal Qigong is een eenvoudige en krachtige methode om voor jezelf te zorgen.
 • Wisdom Qigong.
  Mensen die veel nadenken, zich veel zorgen maken of stilstaan bij allerlei emoties, verbruiken 80% van hun totale lichaamsenergie door hersenactiviteit. Veel mensen zitten te veel in hun hoofd. Er is weinig binding met hun buik of buikgevoel. Veel dingen kan je doen vanuit je buik, bijvoorbeeld fietsen. In het begin moet je hier over nadenken. Echter na een tijdje gaat dit automatisch vanuit je buik. Met behulp van taoïstische technieken kun je jouw geestesvermogen verdubbelen of verdrievoudigen. Je vitaliteit in je lichaam en in je organen verhoogt. Naarmate mensen ouder worden beginnen de hersenen te krimpen. Met Wisdom QiGong kunnen de hersenen daadwerkelijk groter en alerter worden. De hersenen worden opgeladen door de energieën uit het universum.
 • Stem Cell Qigong.
  Meer dan 5000 jaar geleden ontdekten TAO meesters dat ons lichaam een buitengewoon regeneratie en herstelling vermogen heeft. Door zacht te kloppen op het lichaam en de organen, breken we oude, zieke en gewonde cellen af. Deze worden dan vervangen door stam cellen. Het immuunsysteem stimuleren en versterken is de sleutel tot een gezond leven. Stamcel QiGong is ook bekend voor het opnieuw programmeren van het DNA. Vetten belemmeren het werk van de stamcellen.

Inner Alchemy Qigong Level 2

 • Tan Tien Qigong.
  De onderste Tan Tien is ons energie reservoir, onze bio batterij. Het is het center van activeren en balanceren van oorspronkelijke energieën. Onze Tan Tien is een vat met Qi/Chi en vraagt genoeg aandacht voor zijn essentiële rol in ons energie beheer. Dit is een super belangrijk deel in de Taoïstische praktijken. Zonder bewustzijn en zonder te werken met de Tan Tien, is er eigenlijk geen oefening. Het is zeer belangrijk de Tan Tien te cultiveren.
  Tijger en draak ademhaling zijn belangrijke elementen in deze vorm. Het is een QiGong vorm die je gecenterd maakt. Naast de ademhaling en de Tan Tien cultivatie zijn er nog 11 dieren houdingen om de Tan Tien te versterken.
 • TAO Yin Qigong.
  Tao Yin is een yoga vorm waarin de meridiaan flow gestimuleerd wordt. De meridianen zijn energiebanen of informatiebanen in je lichaam. Het Tao Yin coördineert de adem, het bewustzijn en de kracht van de intentie, mind-ogen-hart. Het brengt vitaliteit en geeft ontspanning. Er ligt veel focus op de Psoas spiergroep, de spier van de ziel. Het middenrif, de ademhalingsspier, is de spier van de spirit.
 • Cosmic Healing Qigong.
  Deze vorm wordt ook de Buddha Palm genoemd. Het is een helende vorm, je heelt jezelf. Deze vorm leert je energie te bewegen en te sturen. Je leert voelen dat energie in je lichaam en je handen komt en je leert die energie te sturen. Belangrijk is verbonden te zijn met het Universum. Je ontwikkelt een mogelijkheid om je bewustzijn te expanderen met de natuur en verder, met de Bron van jou kracht.
  Deze vorm is opgebouwd uit vier delen. In het eerste deel verbind je Hemel en Aarde. In het tweede deel open je de brug en regulator kanalen bij jezelf en je kan dit toepassen bij anderen. Deel drie werkt op het gouverneur vat, het conceptie vat en de stuwkanalen. En deel vier leert je energie te focussen in één vinger en opent je de meridianen in de armen en het gordel kanaal.
 • Golden Elixir Qigong of Five Finger Qigong.
  In het Elixir Qi Gong gebruiken we de energieën van het haar, de zintuigen en het speeksel om het fysieke lichaam te versterken. De Gouden Elixer, de nectar, is de bron van leven. Het mengsel van speeksel, hormonen en externe energieën vormen dat elixer. Dit elixer of nectar is een belangrijke transformator voor het hoger spiritueel werk en heeft de kracht om te genezen.
  Elixir Qi Gong omvat ademhaling oefening en een methode om speeksel in te slikken. Het bevat technieken om interne zuigkracht te versterken met behulp van de vingers en de handpalmen (bekend als Five Finger Gongfu). Het omvat ook haarademhalingsoefeningen. De haren zijn als antennes die uitreiken naar de natuur en het universum. Zo neem je energie op.