Nieuwsbrief januari 2018

Beste mensen,

2018 is reeds een paar dagen gestart. Het voorbije jaar was vrij vol met redelijk wat uitdagingen. We hebben vrij veel gereisd en veel dingen gezien en mogen ervaren. We hebben er weer veel uit geleerd. Nu stappen we weer verder onze weg naar de TAO of de bron. Maandag 8 januari start ik weer en ik heb er veel zin in. Het begint al stilaan te kriebelen. Bij deze wil ik de aankomende lessen en workshops even in het licht zetten. Meld je steeds tijdig aan voor de dag workshops zodat je zeker een plaats hebt.

De therapie start weer. Heb je zin om gewoon eens goed gekneed te worden? Of heb je een probleem waar je graag vanaf wil? Maak gerust eens een afspraak en we bekijken samen wat er aan gedaan kan worden. Meer info vind je op volgende link: Persoonlijke Begeleiding.

Yoga, Meditatie, Chi Kung, Tai Chi: De Wekelijkse lessen starten vanaf maandag 8 januari 2018. In deze lessen kan je steeds instappen. Aanmelden is niet nodig. Er zijn matjes beschikbaar in de Berging. Als je graag je eigen mat meebrengt, geen probleem hoor. Meer info vind je op volgende link: Wekelijkse lessen.

Meridiaan Chi Kung:  zaterdag 20 januari is er de water dag. Deze dag licht de focus op het Water element, blaas en nieren. Voel de wijsheid die in het water zit. Die zachte kracht, de vastberadenheid. Wat doen je nieren voor jou? En hoe zit het met de blaas? Leest dit allemaal voelen op deze water dag. Meer info vind je op volgende link: MCK Water dag. Dezelfde bied ik ook aan in Utrecht op zondag 14 januari: MCK Water Utrecht.

Beenmerg Nei Kung: zondag 21 januari duiken we diep in onze botten in het beenmerg. In het beenmerg wordt bloed gemaakt. Bloed transporteert energie en/of Chi naar elke cel in ons lichaam. Afvalstoffen worden afgevoerd. Als het beenmerg zuiver en vers is, kan dit allemaal beter gedaan worden en dit geeft veel energie. Dit is zeker goed voor mensen met osteoporose of brosse botten. Zin om mee te doen? Meer info vind je op volgende link: Beenmerg Nei Kung.

Chi Nei Tsang II of Winden Jagen: Leer perverse ziekmakende winden uit ons lichaam verwijderen. Open het lichaam en jaag de wind weg. Dit leer ik jullie in twee weekends. Het eerste weekend is op 24 en 25 februari. Het tweede deel in op 17 en 18 maart. Voor deze workshop moet je Chi Nei Tsang I of diepe orgaan massage gedaan hebben. Meer info vind je op volgende link: Winden Jagen.

Meridiaan Chi Kung: zaterdag 3 maart bewegen we door het Hout Element, Lever en Galblaas. Chinees Nieuwjaar is geweest, de grond is voorbereid en we kunnen gaan zaaien en we kijken uit naar de jonge flexibele scheutjes. Zie de kracht van groeien, de kwaliteit van het Hout. Meer info vind je op volgende link: MCK Hout dag.

Tan Tien Chi Kung en Tai Chi Chi Kung: zondag 4 maart breng weer wat ontspanning en vitaliteit met Chi Kung voor ons tweede brein, de buik. Versterk dit met adem en leer houdingen om bepaalde zones in je buik te versterken. Daarnaast doen we de korte Tai Chi Chi Kung vorm zoals onderwezen door Mantak Chia. Dit is een vrij korte vorm zodat je vrij snel aan het innerlijke werk kan sleutelen. Meer info vind je op volgende link: Tan Tien Chi Kung en Tai Chi Chi Kung.

Heb je zin om mee te doen? Laat snel iets weten. Vol is vol.

En natuurlijk is er nog het mooie geïllustreerd Helende Geluiden boekje voor kinderen. Het blijft goed verkopen. Er zijn er bijna 400 van verkocht. En hier en daar ving ik op dat het in sommige scholen gebruikt wordt om met kinderen aan emoties te werken. Dit geeft me een warm gevoel dat we goed bezig zijn.

Als er vragen zijn of dingen die je wil delen? Laat het me gerust weten.