TAO Basis

In het Universal Healing TAO beginnen we met te zorgen dat er geen energie meer weg lekt. Maak je lichaam wakker met een eenvoudige vorm van zelf massage. We leren onze organen voelen, brengen we bewustzijn in de organen. Leer je organen kennen en heb ze lief. Leer spanning in de organen loslaten. Leer op je structuur staan, zonder veel spierspanning. Energie kan beter stromen. Als er meer energie is, laat je de energie circuleren en balanceren. Voel de interactie met je omgeving gekoppeld aan de vijf levensfases, de vijf elementen.

ChiSelfMassageHoofd

Chi Self Massage
Met de Chi Self Massage kom je goed terug in je lichaam. Wrijf of klop op alle delen van je lichaam op een zachte, vredelievende manier. Het geeft veel bewustzijn. Het stimuleert de Chi flow, de energie stroom.
Het is goed dit te doen na de innerlijke glimlach, de helende geluiden, de kleine hemelse kringloop of andere meditaties. Het brengt je geest terug in je lichaam, je leert jou lichaam voelen.

Hier vind je een film van de Chi Self Massage en bij deze ook een korte uitleg op papier.

JadeGlimlach
InnerlijkeGlimlach

Innerlijke Glimlach
De innerlijke glimlach meditatie geeft veel rust en ontspanning. Het wordt als het ware stil in je lichaam, je hoofd. Het is een belangrijk middel om stress op te heffen. We gaan contact maken met onze organen en ze liefhebben. Je glimlach en liefde heeft een energie van hoge kwaliteit die genezend werkt. Met deze liefdevolle energie glimlachen we naar onze organen zodat spanningen en negatieve emoties zich omzetten in vitaliteit, creativiteit, genezing, …. We glimlachen naar alle delen van het lichaam, inclusief de organen, de klieren, de spieren en het zenuwstelsel. Een glimlach straalt liefdevolle energie uit. De liefde heeft herstelkracht en verjongt.
Dikwijls besteden we enkel aandacht aan het uiterlijke. We weten zelfs niet hoe de organen werken, waarvoor ze dienen of zelfs waar ze zitten. Dan gaan we de kleine veranderingen in de organen niet gaan voelen en kunnen we er niet naar handelen.
De innerlijke glimlach heeft een sterke connectie met de thymusklier en de werking hiervan zal verbeterd worden. De thymusklier heeft een regulerende werking in leven gevende en genezende energie. De Thymusklier produceert T-cellen die abnormale cellen in het lichaam herkent en elimineert. Als dit niet goed werkt, kunnen ziekten, kankers ontstaan.
Als je niet glimlacht, scheiden de organen gifstoffen af waardoor de energiestroom blokkeert en je ziek kan worden. Door te glimlachen, ontspant je lichaam en krijgen de organen, klieren meer ruimte om te ontgiften en voedingsstoffen op te slaan.
Als je ontspannen bent, leer je ook veel gemakkelijker. Leren doe je met heel je lichaam. Door spanningen zal de leerstof in je hoofd blijven hangen en niet kunnen integreren in je lichaam. Er is steeds een link tussen de organen en de zintuigen en hun functie.

Een voorbeeld van Innerlijke Glimlach, voorste Traject, is Hier te downloaden(17 minuten, 24Mb).

Een voorbeeld van Innerlijke Glimlach en Verbinden van drie Tan Tien, is Hier te downloaden (25 minuten, 34Mb).

OrganenEnEmoties

Helende Geluiden
Met Helende geluiden laten we spanningen los. Elk orgaan heeft zijn eigen positieve en negatieve emoties. Door verschillende redenen kunnen organen vervuild of gespannen raken: stress, overbevolking, slechte voeding, slechte lichaamshouding, lucht vervuiling, angst, eenzaamheid, …. Hierdoor ontstaan spanningen waardoor de energiestroom geblokkeerd geraakt en de organen geraken verhit. Overmatige fysieke of emotionele spanningen zijn vaak oorzaak van oververhitting in de organen. Verder is er dikwijls een gebrek aan contact met de natuur waardoor de natuurlijke afkoeling van de organen ook weg valt. De helende geluiden is een methode om de organen te reinigen van allerlei gifstoffen en spanningen. Het is een methode om blokkades op te heffen.

Een voorbeeld van Helende Geluiden is Hier te downloaden (15 minuten, 14Mb).
Een tweede voorbeeld van Helende Geluiden en de Deugden Hier te downloaden ( 32 minuten, 44 Mb).
22 mei 2014: Helende Geluiden, Deugden, Zintuigen Hier te downloaden ( 34 minuten, 20 Mb).

Ademhaling

In het Healing TAO is ademhaling een super belangrijk element. Wordt bewust van je adem. In de basis TAO leren we een aantal ademhaling vormen zoals normale ademhaling, omgekeerde ademhaling, empty force, embryonale ademhaling en meer.

Een filmpje over ademen vind je op volgende link: adem.

MCOTAO

Hemelse Kringloop
Door de innerlijke glimlach en helende geluiden te doen, zal je levenskracht geleidelijk toenemen doordat spanning verdwijnt. Het is nu goed die extra energie goed te verdelen in het hele lichaam. Je kan de energie daarvoor in wonderlijke energiebanen door het lichaam laten circuleren. Het is een oefening om je levensenergie (je Chi) beter te laten circuleren in je lichaam.
Deze energiebanen zijn het gouverneurskanaal en het functionele of conceptie kanaal. Het gouverneurskanaal is een YANG kanaal dat langs de achterkant omhoog loopt. Hierin stroomt de energie of de informatie van wie we eigenlijk zijn. Het conceptie kanaal is een Yin kanaal en loopt aan de voorkant op het midden van het lichaam. Op deze energie stroom liggen belangrijke acupunctuur punten.

Iron Shirt Chi Kung

IronShirtChia

Iron shirt Chi Kung I of ijzeren hemd Chi Kung zijn houdingen om terug op je structuur te leren staan. Het zijn houdingen om te gronden. Dikwijls worden voornamelijk de grote spieren gebruikt om te staan. Er wordt helemaal geen aandacht besteedt aan al die kleine pezen en ligamenten, de structuur van het lichaam. Iron Shirt Chi Kung is een methode om terug die kleine pezen, spiertjes, aanhechtingen terug te gaan voelen, te oefenen, versterken en stretchen of rekken. Je houding wordt moeiteloos en hebt bijna geen spierkracht nodig om recht te staan. Het bindweefsel wordt ook sterk geactiveerd in het Iron Shirt Chi Kung. In een goede houding is het ook gemakkelijk externe druk te weerstaan zonder enige moeite te doen. In de houdingen maak je een sterke verbinding met de aarde. Het is alsof je wortels hebt als een boom, diep in de aarde. Toch houdt je kruin connectie met de hemelkracht.