Chi Nei Tsang

Zuiveren – Diepe Heling – Bewustzijn – Genezen – Gezondheid

CNTHaraDiagnose

Het Chi Nei Tsang is een klassieke methode van diepe orgaan massage. Het is een deel van de Healing branche van het Universal Healing TAO. Als we iets meemaken in ons leven en dit wordt niet volledig verwerkt of verteerd, dan gaat dat zich ergens vast zetten in de organen, in je lichaam. Dit belemmert de energiestroom in het orgaan en geeft stijfheid. De orgaan functie wordt belemmerd. Alle organen hebben een functie op zich. Er is ook een samenwerking tussen deze organen onderling. Deze samenwerking wordt dus ook belemmerd.
Het Chi Nei Tsang is een zeer direct en concreet systeem. We maken rechtstreeks contact met de organen met onze handen. We maken contact met de intelligentie in de organen en dit is rechtstreeks verbonden met de bron, de TAO, God.

De navel is sterk verbonden met de organen. De vorm van de navel toont waar blokkades zijn. Door rechtstreeks op de navel en de organen te werken, maken we de oude patronen, oude emoties vrij zodat de organen hun functie terug naar behoeven kunnen uitvoeren. Dit wordt gedaan in de Chi Nei Tsang I.

Als energie niet vrij kan stromen gaan er ook plaatsen zijn waar negatieve elementen gaan woekeren. Dit noemen we winden. Deze winden jagen we in de Chi Nei Tsang II. Er zijn twaalf winden. Karin Sorvik heeft deze twaalf winden gegroepeerd in vier groepen. Dit maakt het allemaal overzichtelijker en duidelijker. Dit maakt het effectiever.

Tok Sen Set

In de Chi Nei Tsang III of Tok Sen werken we op de spier- en pees meridianen en de gewrichten. Dit maken we allemaal vrij zodat de energie vrij kan stromen en we vrij over de aarde kunnen bewegen. De spieren en pezen worden ook vrijgemaakt met behulp van diepe massage met handen en vingers maar ook met houten de Tok Sen set: een hamertje en enkele andere hulpmiddeltjes. De trilling van het hamer of tokken gaat vrij diep naar binnen en maakt vrij veel spanning los op een eenvoudige en zachte manier.

Veel van de Chi Nei Tsang elementen/handelingen kan je op je eigen lichaam toepassen. Je kan dit zeker gebruiken om jezelf te helen. Dikwijls zijn er wel andere handen nodig om echt in de diepte te gaan. Wat je bij jezelf kan, is toch mooi meegenomen. Bij deze een filmpje naar Chi Nei Tsang Zelf Massage.

CNT IV: Karsai Nei Tsang

CNT V: Life Pulse

Link naar Chi Nei Tsang I Workshop

Link naar Chi Nei Tsang II Workshop

Link naar Chi Nei Tsang III Workshop.