De Berging tijdens corona

Beste mensen,

Update 17 mei 2021:

De persoonlijke consulten kunnen vanaf 24 april eindelijk terug doorgaan. Wil je een goede kneedbuurt, laat het maar weten.

Tot mijn grote spijt moet ik de wekelijkse lessen terug opschorten door de Corona perikelen. Er zal al zeker geen Life les zijn tot 9 juni 2021. Vanaf dan ga ik op maandag Yoga en donderdag Chi Kung lessen blijven geven. Dit zal via zoom zijn en ik laat maximum 6 mensen toe in de Berging. Op volgende pagina staat een opsomming van de online lessen.

Ik vind het zeer spijtig dat dit zo moet zijn. Mensen zijn echt wel op zoek naar ontspanning. Dit is iets wat hier perfect kan en ook perfect veilig in deze corona tijden. Door deze ontspanning gaat ons immuun systeem ook effectiever te werk gaan. Dat zien de virologen blijkbaar niet. Dagelijks een dosis vitamine C, vitamine D, wat zink en wat Kattenklauw, zal je immuunsysteem ook versterken. Spijtig dat over deze dingen in de media niet gesproken wordt.
Ik hou jullie op de hoogte in de mate van het mogelijke en hopelijk kunnen we snel terug aan de slag.

Update 6 juni

Hoe gaat het intussen met jullie? Hopelijk gaat het goed in deze tijden van Corona. Hier gaat het goed hoor. Ik heb op zich lekker genoten van de Corona tijd. Veel klusjes die bleven liggen zijn uiteindelijk gedaan. Echter zou ik liever les gegeven hebben en de persoonlijke consulten heb ik ook wel gemist. Maar dit mocht allemaal niet.

Eindelijk goed nieuws van de veiligheidsraad. We kunnen terug opstarten. Dus vanaf maandag gaan we er weer tegen aan met de wekelijkse lessen en de persoonlijke begeleidingen/behandelingen. Ik ben er blij voor. Natuurlijk zijn er nog wel restricties en verschillende regels waar we ons aan moeten houden. Dat gaan we graag doen, als we maar terug samen kunnen bewegen, mits de nodige afstand in acht te nemen. Daarom heb ik volgende regeltjes moeten maken:

 • Er mogen maximum 9 studenten in de Berging. Zo kunnen we de “Social Distance” in acht houden. Indien we die afstand kunnen bewaren, is een mondmasker niet verplicht. Als je verkiest een mondmasker aan te doen, voel je vrij hoor.
 • Om maximum 9 studenten te hebben, ga ik tijdelijk moeten werken met aanmeldingen. Dit zal zijn tot we de Social Distancing niet meer moeten in acht nemen. Om te kunnen deelnemen moet je jou dus vooraf aanmelden. Dit kan via mail, berichtje op de GSM of telefonisch, en later hier te plaatse. Ik ga hier een lijst leggen waarop ik jullie kan inschrijven. Bij deze mijn contact gegevens even opgesomd:
 • Mensen die aangemeld zijn voor een les, hebben dus voorrang. Indien het niet vol is, kan er eventueel nog wel iemand bij. Indien je aanmeld, verwacht ik wel dat je echt komt.
 • Ik mag ook geen drank aanbieden, dus het Kangen water of de thee zal niet beschikbaar zijn. Je mag natuurlijk zelf een drankje meebrengen.
 • Ik heb een opstelling gemaakt voor de matjes. Deze matten worden telkens ontsmet. Je mag natuurlijk je eigen mat meebrengen, maar zorg dan wel dat het zuiver is.

Er is steeds ontsmettende handgel aanwezig in de Berging. Daarnaast is ook ontsmettingsmiddel voor de materialen.

Onze reis naar IJsland werd geannuleerd. Ik heb dus besloten toch wat extra lessen in te lassen en ben een beetje aan het puzzelen geweest in mijn agenda. We hebben toch drie maanden niet samen bewogen in De Berging en dus kunnen we wel wat extra gebruiken. Ik som even op:

 • In de week van maandag 22 juni (dit was al gepland) gaan alle lessen door,
 • In de week van maandag 29 juni gaan alle lessen door,
 • In de week van 6 juli zal hier alles gesloten zijn, dan gaan we er even van tussen,
 • In de week van maandag 13 juli gaan alle lessen door,
 • In de week van maandag 20 juli gaan alle lessen door,
 • De week van 27 juli zijn er geen wekelijkse lessen omdat ik hier een leraren training geef,
 • In de week van maandag 3 augustus gaan alle lessen door,
 • De week van maandag 10 augustus zal het nog eens gesloten zijn door een workshop en even black out,
 • Vanaf maandag 17 augustus gaan alle lessen, ook de donderdagen.

Heb je vragen en/of bemerkingen, laat het me dan weten.

Hieronder vind je de vorige berichten van tijdens de Corona tijd:

!!!!!! Tijdelijke opschorting van lessen en workshops en Persoonlijke Begeleiding.
Update 15 mei 2020.
De lockdown periode is al weer verlengt door de regering en dit al zeker tot 7 juni. Spijtig genoeg moet ik tot dan ook volledig sluiten. Zodra er meer nieuws is, lezen jullie het weer.

Update 4 mei 2020.
De lockdown periode is al weer verlengt door de regering en dit al zeker tot 18 mei. Spijtig genoeg moet ik tot dan ook volledig sluiten. Zodra er meer nieuws is, lezen jullie het weer.
Update 29 maart 2020.
Beste mensen, jullie hoorden het al in het nieuws, de lockdown periode is al zeker tot 19 april. Spijtig genoeg moet ik ook volledig sluiten tot 19 april. Hopelijk kunnen we nadien de goede trilling weer opnemen en verder gaan met een beter leven.
Met veel spijt in het hart plaats ik dit bericht. Iedereen merkt het wel in de straten, de winkels en de media. Bij deze meld ik dat de wekelijkse lessen, de workshops en de persoonlijke begeleiding in de Berging tijdelijk niet zullen door gaan. De regering houdt alles al zeker tot 5 april gesloten. Ik sluit me hier mee aan. Hopelijk kunnen we daarna weer starten met de lessen. Ik houd jullie op de hoogte.
Belangrijk is even te voelen of even over te denken wat we hier uit kunnen leren, ik bedoel natuurlijk dit virus en alles wat er rond draait (of misschien niet meer draait). Naar mijn gevoel is er tijd gekomen om even te vertragen en diep te voelen wat we echt willen in ons leven op deze Aarde. Dit is toch wel tijd om even te bezinnen en die naar binnen te gaan in ons eigen lichaam en zeker in verbinding te blijven met de omgeving. Misschien is het wel een idee op de momenten dat je naar hier zou komen, even bij jezelf te zijn en niks anders te doen als te zijn.
Ik wens jullie allen een goede gezondheid, goed blijven ademen en alles met een gemeende glimlach doen en dan komt alles in orde. Hoop doet Leven !!!!!!!