Workshop Pakua Chuan Henny

Pakua Chuan

Met Sifu Henny Eleonora

Henny NieuwVan de interne Kung Fu-systemen is Pa Kua het veranderlijkste en het meest gecompliceerde. Het systeem kenmerkt zich door grote en voortdurende veranderingen. Verandering van dynamiek en snelheid, van hoogte en draairichting. Je kunt Pa Kua beoefenaars daardoor gemakkelijk herkennen als ze bezig zijn. Vloeiende beweging, gevolgd door abrupte wending, bijzondere posities, soms zeer hoog of juist laag. Dit geeft een onvoorspelbare en zeer effectieve techniek.
Toch behoort Pa Kua niet voor niets bij de interne Kung Fu. De beheersing van dit flexibele systeem is alleen mogelijk door intense communicatie en harmonie met je eigen lichaam en geest. De beoefenaar beweegt zich op een speciale manier in een cirkelbaan. Deze symboliseert het Chinese 8-triagram (met de 8 richtingen en de 8 Pa Kua-dieren) en in het midden de harmonie van Yin-Yang. Er is een sterke relatie met de I-Tjing, het ook in het Westen als orakel beroemde Boek der Veranderingen.
Tot nu toe zijn er slechts enkele mensen in het Westen die de juiste instructie kunnen geven voor Pa Kua, zeker in Europa. Sifu Eleonora is een van die weinigen. Hij heeft een uitgesproken visie op de interne systemen die ook in zijn Pa Kua-cursussen tot uiting komt. ‘Extern’ is er de exacte lichaamsbeheersing (biomechanisch). ‘Intern’ ontstaat door ‘inner feeling, inner hearing, inner seeing’ een communicatie zonder woorden met je lichaam. Daardoor komt je ademhaling in harmonie met je beweging en de universele energie.
Het is uitstekend te beoefenen als een volledige sport. Het levert  flexibiliteit, snelheid, kracht en coördinatie. Het is geschikt als spirituele scholing, omdat bij juiste beoefening je ademhaling  in harmonie komt met je beweging en de universele energie. De deeloefeningen goed zijn makkelijk te integreren in het dagelijks (beroeps)leven.

Meester T.Y. Pang demonstreert PAKUA: Pakua door meester T.Y. PANG

Wanneer:
30 september en 1 oktober 2017
telkens van 10:00 tot 12:00  en van 13:00 tot 15:00
(aanmelden voor 7 september 2017)

Waar:
CarWash Theater (op Wandelafstand van Centraal Station)
Sergeyselsstraat 42
2140 Antwerpen

Bijdrage:
130 Euro vooraf te betalen op rekeningnummer voor de twee dagen. Voor één dag is het 70 Euro.
IBAN: BE03 5230 8071 4684       BIC: TRIOBEBB
met vermelding ‘je naam + Pakua 30-9/1-10/2017’

Info en Inschrijvingen:
Info en Aanmelden: via email naar UHT Belgium vzw: uht.belgium@gmail.com of telefonisch naar een van volgende mensen

Hilde Broeckhove  – +32 497 46 92 19
Luc Leyten              – +32 477 63 42 69

Als je jou hebt aangemeld krijg je een bevestigingsmail met betalingsinfo.