WegenWerkenBalen

Wegenwerken Omgeving De Berging

Vanaf het voorjaar 2018 zijn er in de omgeving van De Berging wegenwerken zijn. De weg van het centrum van Balen richting Mol-Postel wordt opnieuw aangelegd. En er worden gescheiden fietspaden gemaakt. En dit is erg nodig.

Op volgende link kan je een PDF bekijken met de gefaseerde omleidingen. Ik licht dit kort bij hieronder: omleidingsfases-postelweg-balen-mol-n136.

Vanaf mei zal de weg van de rotonde, dus het kruispunt reisberg, Soef en Kerkstraat naar het kruispunt Wezelbaan, Rijsbergdijk en Postelweg afgesloten zijn. Dit zijn de werken in fase 1A. De Berging zal bereikbaar blijven via de omleiding fase 1A.

In augustus zal het kruispunt Wezelbaan, Rijsbergdijk en Postelweg twee weken volledig afgesloten zijn. Dan is de Berging wat moeilijker bereikbaar. Dit is fase 1B. Voor de mensen die van Mol-Wezel komen, kunnen voor de werken parkeren en een stukje stappen. Dit geld ook voor de mensen die van  de Postelweg komen. Voor de mensen die van Balen-Centrum komen, lijkt het me makkelijker deels de omleiding te volgen voor vrachtvervoer en langs de industriezone de Berkenbossen te komen. Als je de ringweg Mo-Lommel neemt, kan je net over de brug rechts nemen, door de industrie zone. Deze volg je helemaal en dan neem je links en zo kom je ook op de Wezelbaan aan de Berging.